Leerlingenraad

Wereldkidz Mozaïek Petenbos laat leerlingen graag meedenken over onderwijs, activiteiten en schoolontwikkeling. Jaarlijks worden de leerlingen die plaatsnemen in de raad democratisch gekozen. De 6 leerlingen van de raad (uit de groepen 6 t/m 8) vertegenwoordigen de leerlingen van onze school. 

Rayan, secretaris van de leerlingenraad over de raad:

Wat doet de leerlingenraad?
De leerlingenraad denkt mee over de school, bedenkt leuke activiteiten en vertegenwoordigt alle leerlingen van onze school. Samen met de meesters en juffen zorgen we ervoor dat onze school de leukste school is en blijft waar wij met veel plezier naartoe gaan.

De leerlingen uit de leerlingenraad vertellen graag waarom ze in de raad zitten: 
Germaine (groep 7): 'Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om mee te denken over de school'.
Thomas (groep 6): 'Ik zit in de leerlingenraad omdat ik graag dingen doe voor de school'.
Romeck (groep 8): 'Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het ook leuk vind om mee te denken over de school. We mogen ook activiteiten organiseren, dat vind ik erg tof'. 
Mik (groep 6): 'Ik vind het leuk om mee te denken en mee te mogen beslissen. De vergaderingen zijn altijd interessant'. 
Dyllan (groep 8): 'Ik zit in de leerlingenraad om de school op te vrolijken en mee te denken. Het organiseren van klassenvergaderingen is ook leuk, dan mag iedereen ideeën bedenken voor de leerlingenraad'.  
Rayan (groep 7): 'Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om mijn klas en school te vertegenwoordigen met de leerlingenraad'.

De leerlingraad komt 8X per schooljaar samen voor een vergadering samen met de schoolleider. Benieuwd naar de notulen? Die hangen altijd op het prikbord bij het kantoor van meester Koen