Engels vanaf groep 1

Op het Mozaïek Petenbos krijgen de kinderen vanaf groep 1 al (spelenderwijs) Engels aangeboden. Zo bereiden we de kinderen optimaal voor op een internationale toekomst! 

Op onze school werken we met de methode Join in. Join in is een nieuwe actieve methode Engels die kinderen enthousiast maakt en in beweging brengt. Kinderen werken toe naar eindopdrachten en passen meteen toe wat ze hebben geleerd. Niet de technische taalbeheersing staat centraal, maar het communiceren. Met Join in leren kinderen Engels op een actieve manier. Join in staat voor communicatie. Tijdens de lessen is Engels de voertaal in de klas en de onderwerpen komen uit het dagelijks leven. De kinderen leren Engels toe te passen tijdens activiteiten en eindopdrachten. Zo zien ze de functie van de taal en blijven ze gemotiveerd.

Deze methodiek maakt Engels leren leuk. Jonge kinderen hebben het vermogen om spelenderwijs een nieuwe taal te leren. Door in de kleutergroepen al speels met een taal bezig te zijn, leren ze die taal bijna ongemerkt. Vroeg starten met het leren van een tweede (of derde) taal werkt verder zéér motiverend voor kinderen. Ze werken met veel plezier aan een goede basis voor verder leren van Engels in de hogere groepen en daarna. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat een vroege start de algemene taalvaardigheid van kinderen verbetert.

Vroeg starten met Engels betekent simpelweg ook méér Engels. Kinderen van WereldKidz Mozaïek Petenbos hebben dus al acht jaar ervaring met Engels wanneer zij de basisschool verlaten.